Majorette:
Bij majorette lopen meiden mee in een groep op straat waarbij ze hun baton gebruiken. De meiden marcheren op de begleidende muziek van het harmonieorkest en de malletband. Daarbij wordt er wekelijks gezamenlijk geoefend op verschillende danspassen (straatshows) om deze op straat tijdens de volksfeesten te kunnen laten zien.
Ook kan er bij majorette gebruik gemaakt worden van andere attributen zoals; pompons, linten, baton met lichtjes eraan en hoepels etc. Deze attributen gebruiken we bij ons meestal tijdens een (jeugd)concert.

Twirlen:

Bij twirlen laat één persoon, duo, trio of een team/groep een dans zien op moderne muziek met baton aan de jury op een wedstrijd of concours. Bij twirlen wordt er meer gebruik gemaakt van ballet, show en gymnastiek. Ook wordt de batontechniek moeilijker. Om de batontechniek te oefenen wordt er gewerkt met diploma’s. De meiden oefenen op hun eigen niveau aan de batontechniek. Wanneer de meiden een batontechniek beheersen, krijgen ze een sticker en 10 bij stikkers krijgen ze een diploma.

Majorette bij Concordia:

De meiden staan onder leiding van Manon Bonnink. Zij is zelf jaren lang één van de majorettes geweest bij Concordia. Manon gaat regelmatig naar verschillende workshops om up to date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ze bedenkt de routines en de straatshows en studeert deze in met de meiden tijdens de lessen. Deze routines laten de meiden zien bij (jeugd)concerten en tijdens wedstrijden. De straatshows zijn anders en laten ze zien op straat. Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een keertje kijken!

Lestijden:

Minirettes 6 tot 10 jaar: 18:00 tot 19:00 uur

Majorettes 10 tot 18 jaar: 18:45 tot 20:15 uur

In het Wilhelmina gebouw

Meester Meinenweg 1 Winterswijk-Kotten

Wist je dat:

De majorettes van Concordia in 2016 veertig jaar bestonden?

Wij gemiddeld 2 á 3 (jeugd)concerten/optredens per jaar hebben?

Wij maar liefst vier volksfeesten meelopen?

De minirettes één keer per jaar op wedstrijd gaan?

De Majorettes twee keer per jaar op wedstrijd gaan?

We ook te vinden zijn op facebook: Majorettes Concordia Kotten .